Doorleven - beklijven

Van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam

Als je een gewoonte hebt verander kost 't meestal even wat tijd voordat deze in de nieuwe vorm in je gewone handelen, je automatische piloot, terecht is gekomen. Tijd en ruimte maken, zodat e.e.a. kan beklijven is daarom belangrijk. Dan kunnen de nieuwe inzichten en gewoonten werkelijk integreren in jouw hele systeem (hoofd, lichaam, gedrag en uitstraling), dan doorleef je het echt. Zo trek je een volgende keer andere situaties aan en zul je een werkelijk anders met zaken omgaan of er anders op reageren.

Als je dus iets nieuws gaat leren bij Inspiratie - presentaties of Workshops en events is het fijn als het geleerde direct ervaren kan worden en kan beklijven. Wij maken hier bewust ruimte voor in onze aanpak(ken) en workshops. In veel seminars en events, die wij meemaken, is dat nog niet het geval. Het is meer zenden en ontvangen, i.p.v. overdragen en er zelf mee aan de slag zijn. Het is dus altijd raadzaam om zelf goed de tijd te nemen om nieuw aangereikte of aangeleerde inzichten te laten beklijven en ze goed te doorleven.

Doorleven en integreren

Het woord beklijven zegt 't eigenlijk al, het heeft tijd nodig zich in je lijf te integreren. Overigens zijn daarom dus ook zaken als yoga, tai chi, euritmie, bepaalde vormen van dansen, meditatie, vechtsporten e.d. heel nuttig. Zij werken op universeel niveau direct in het lichaam aan balans en lichaamsbewustzijn. Ook hier geldt hetzelfde als in Full Spectrum Change, het maakt niet uit waar je start met je verandering, zolang je ziet dat er interactie is tussen mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel ontwikkelen en deze een correlatie hebben met elkaar.

Powered by OTYS Recruiting Technology Linkedin Twitter