Anders denken doet anders handelen en... geeft ruimte!

 

 

In de vorige nieuwsbrief schreef ik o.a. over ontwikkelingen op het gebied van Sustainable Development Goals, Circulaire Economie, circu-leren en LevenLangOntwikkelen. Al deze ontwikkelingen vragen om het loslaten van oude en maken van nieuwe verbindingen, patronen en werkwijzen. Ik voegde er aan toe dat een open hart en mind hierin een goede basis vormt. Luisteren, empathie en samen werken aan en in de gemeenschap zijn de kern en inmiddels is het helder dat naast individueel ontwikkelen er ook collectief ontwikkelvraagstukken zijn. Als wij blijven doen wat wij deden, krijgen we wat we kregen. Wil je dit doorbreken dan is het nodig om met elkaar nieuwe werkwijzen te hanteren om dit CollectiefOntwikkelen vorm te geven. Dit kun je als lastig zien, mijn ervaring is echter dat het een feestje is dat juist warmte en ruimte geeft.

21st century skills en de sleutel, die in onszelf zit, ontdekken en omdraaien
Q-Search werkt al jaren aan nieuwe werkvormen en kent de arbeidsmarkt, beroeps- en brancheorganisaties, economie en bedrijfsleven goed. Sinds een aantal jaren doen we ook steeds meer in het onderwijs, van praktisch tot theoretisch. Ontwikkelen en onderwijs liggen namelijk heel dicht bij elkaar. Je kunt het beste vroeg in je leven beginnen met leren ontwikkelen, je gevoel volgen en zelf nadenken over richting geven aan je levensloop en werk.
Daarnaast roept het onderwijs om vernieuwing waardoor het denken, het openstaan én het handelen een andere vorm vraagt op alle lagen in de organisatie(s) van het onderwijs (*).
(*) dit geldt trouwens voor vrijwel alle organisaties in alle domeinen.

Ik ben dan ook verheugd dat ik mijn jarenlange ervaring op 21 juni mag inzetten tijdens de conferentie 'anders doen denken' in het onderwijs. Dit doe ik met Judith Semeijn, al jaren zeer gewaardeerd samenwerkingspartner. Wij verzorgen op verzoek van Marinka Kuijpers, namens de organisatie, een workshop. Wij bevinden ons die dag in een mooi gezelschap van mensen, die allen op hun manier bijdragen aan de transformatie van het (v)mbo-onderwijs. Daarnaast verbinden Judith, Marinka en ik het onderwijs speelveld met de nodige bewegingen in de arbeidsmarkt en met stakeholders zoals CRN Career Research NetworkNoloc, NVS-NVLOpen Universiteit, project Ontwikkelvoucher, MKB Nederland, CNV Vakmensen, SBB, MBO RaadEuroguidance - ecbo / CINOP, Haagse Hogeschool, ministeries OCW en SZW en overige actieve partners op het gebied van #CollectiefOntwikkelen in ons gezamenlijke netwerk.

Kom je ook op 21 juni?

Graag nodig ik je uit om 21 juni aanwezig te zijn als je zelf ook actief bent of wilt zijn in onderwijsvernieuwing binnen het voorbereidend en middelbaar beroepsonderwijs of interesse hebt daarin. Klik hier om de flyer te lezen waarin alle informatie is opgenomen.
De dag kost € 95,- en vindt plaats bij de Universiteit van Wageningen. De organisatie heeft een mooi speelveld van vernieuwers bij elkaar gehaald. CollectiefOntwikkelen begint met informatie delen en leren van elkaar. Dat staat deze dag centraal!

Inspiratie voor (collectieve) ontwikkeling met impact

Hieronder ter inspiratie nog wat artikelen over ontwikkeling met impact:

Hoe kan loopbaanbegeleiding bijdragen aan groei van de samenleving?
Artikel van mijn hand d.d. 24 februari jl. in DuurzaamNieuws.

De vaardigheid jezelf te leiden... duurzaamheid en persoonlijk leiderschap.
Artikel van Petra Portengen op 3 mei 2017 op LinkedIn.

Onderwijs maakt vrij en Waarom arbeidsplaatsen creëren als er al vraag is?
Twee artikelen van maart en april jl. in 'Wij het Volk' die je doen nadenken over onze huidige patronen en mogelijk andere collectieve aanpakken. Te beginnen met er anders over de denken. Geschreven door Peter Koelewijn.

Recent verscheen in het onafhankelijk vakblad voor de loopbaanprofessional, LoopbaanVisie, een artikel dat een blik achter de schermen werpt van het werk dat ik 1,5 dag per week doe voor Noloc, de vereniging voor loopbaanprofessionals. Hier het artikel geschreven door Marea de Bruijn.

Kennis en ervaring Q-Search in boek over open innovatie MKB
Vanaf 2015 is door University Hasselt, innovatie en strategie management, onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van
Q-Search door de jaren heen.
Er was geen academische (noch praktische, geborgen) kennis beschikbaar ten aanzien van het opzetten, managen, duurzaam maken van het soort netwerk organisaties en/of ecosystemen als Q-Search. Er was ook geen kennis beschikbaar over de rol van de entrepreneur hierin. Entrepreneurs zijn zeer waardevol voor de economie en het bestuderen van contexten waarin zij hun waarde optimaal kunnen genereren is daarom zeer belangrijk voor de economische ontwikkeling en transformatie. Onlangs werden we gevraagd om met onze onderzoeksresultaten bij te dragen aan een Engelstalig boek over open innovatie in middelgrote en kleine bedrijven. We gaan nu met grote zekerheid (95%) een hoofdstuk in een boek mogen innemen. We houden je op de hoogte van eventueel interessante vervolginformatie.
OntwikkelRijke zomermaanden gewenst en tot ziens

Hopelijk tot ziens op 21 juni. Sowieso wens ik je alvast voor de zomermaanden rust en ruimte toe om te reflecteren en energie op te doen voor nieuwe ontwikkelingen, privé en zakelijk, alleen of samen. Of die tijd juist te gebruiken om een transformatie vorm te geven. Voel je vrij mij te bellen als ik, of een van onze partners, daarbij kunnen faciliteren!

Hartelijke ontwikkelgroet,
Marjolein Hins

P.S. geen interesse meer in dit soort info? Laat het me even weten. Dan verwijder ik je naam.
Wil je de info doorsturen? Heel graag!

#LevenLangOntwikkelen, #CollectiefOntwikkelen, #WEconomy, #taoImpact en #mankind.
Skype marjohins   Twitter @MarjoleinHins   LI www.linkedin.com/in/marjoleinhins - Profiel en CV


Powered by OTYS Recruiting Technology Linkedin Twitter