Duurzaam

met elkaar omgaan,

organiseren

en doen!

 

 

In de maand mei en juni zie ik een aantal interessante bijeenkomsten op collectief niveau, die individuen met elkaar verbinden tot andersoortige organisaties en bewegen tot sociaal maatschappelijk ondernemen, duurzaam zaken doen en een andere mindset creëren.

Zoals je weet werk ik graag aan initiatieven, die mensen versterken naast (beleids)inzicht geven en communicatie op het gebied van innovatie, arbeidsmarkt, duurzame ontwikkeling, ZP-ers, de netwerkeconomie en modernisering van het poldermodel. 
Daarom ben ik bij een aantal van onderstaande bijeenkomsten aanwezig en/of heb ik me actief verbonden als (communicatie)partner. Tevens deel ik ze graag op deze verbonden wijze met jou, zodat het totale plaatje zichtbaar wordt hoe alles met elkaar samenhangt en wat er allemaal al beweegt en wordt gedaan in NL.

1. Shift happens - dinsdag 29 mei 2012

SHIFT HAPPENS is voor mensen die er voor kiezen om actief onderdeel te zijn van de maatschappelijke verandering. Mensen die bezig zijn met het realiseren van uitdagende plannen en waardevolle initiatieven die de samenleving vooruit brengen.

Deze eerste keer staat 'compassie in de zorg' centraal. Die over 'groenverbinding' volgt op 20 juni.
Klik op SHIFT HAPPENS voor meer informatie over de bijeenkomst op dinsdag 29 mei!
Locatie: Antropia, Driebergen-Zeist. Van 17.00-22.00 uur incl. biologisch diner en borrel.

 

2. Rio aan de Maas - woensdag 30 mei 2012

Kom naar Rio aan de Maas en laat duurzaamheid sneller stromen!

Wil jij jouw duurzame project verde brengen, leren welke kansen de groene economie biedt aan ondernemers hier en in ontwikkelende landen, of liever ontdekken wat de natuur ons vertelt over een duurzame samenleving en luisteren naar de ervaringen van Peter Bakker? Kom dan op 30 mei naar Rio aan de Maas: Lokale Initiatieven voor Mondiale Duurzaamheid.
Van 9.15-18.00 uur organiseert het Nationaal Platform Rio +20 (dat het document Prioriteiten voor een duurzame toekomst schreef) in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam een energieke dag vol activiteiten met en voor bestuurders, ondernemers en burgers die duurzaamheid een stap verder willen brengen. Het gratis programma is interactief en zet in op concrete, nieuwe afspraken. Er zijn inspirerende sprekers, een marktplaats met initiatieven, werk- en leerplaatsen en diverse themacafés. De bank op Rio Beach staat klaar voor persoonlijke gesprekken met experts.

Meer weten of direct inschrijven? Ga naar www.rioaandemaas.nl. Wacht niet te lang, sommige werkplaatsen hebben beperkte capaciteit. Speciaal voor jongeren vindt binnen Rio aan de Maas de jongerenconferentie Rotterdam+20 plaats met onder meer een simulatie van Rio+20. Meer informatie en inschrijven hiervoor op www.rotterdam20.nl

 

3. Duurzaam Organiseren -> doen! - 31 mei 2012
 


Ik werkte mee aan 't paper dat de sociale innovatie groep schreef voor het congres en platform 'Duurzaam Organiseren -> doen!'
Wij deden dit op verzoek van Jan Jonker, hoogleraar sustainability en o.a. initiator van het project OCF Our Common Future 2.0 als ook mede initiator van het jaarcongres.

Het artikel, dat begin vorige week al door ons werd verspreid, wordt met een groot aantal andere papers op de website van het platform gepubliceerd en op donderdag 31 mei vindt het eerste congres plaats.

De sociale innovatie groep is een project van source2source. Als relatie van source2source krijg jij een korting van € 100,- ex BTW voor het congres. Wil jij ook komen, dan kun je inschrijven door hier te klikken en aan te geven dat je een relatie van source2source bent.


 

4. Change the model - vrijdag 1 juni en mogelijk nogmaals in najaar 2012

 

 


Alle huidige sociaal maatschappelijke veranderingen vragen natuurlijk ook om een andere kijk op o.a. de economie en verdienmodellen.

Duurzaam ondernemen is hard op weg de standaard te worden voor ondernemingen. Die ontwikkeling vraagt om een nieuwe generatie business-modellen. Grondslag van die modellen is meervoudige waarde-creatie: aandacht voor sociale, ecologische en economische aspecten. Maar hoe zien die modellen eruit voor duurzaam of verantwoord ondernemen? Wat zijn uitgangspunten en kenmerken? Om dit soort vragen te beantwoorden heeft de Nijmegen School of Management (Radboud Universiteit Nijmegen) recent onderzoek gedaan. Tijdens het symposium Change the Model verkennen zij met de bezoekers de kern van deze business modellen.

Klik hier om je in te schrijven voor de reserveijst van Change the model. De bjieenkomst op 1 juni 2012 is namelijk volgeboekt. En bij voldoende belangstelling voor de reservelijst wordt in het vroege najaar nog een sessie georganiseerd. Dus laat graag weten als je daarin belangstelling hebt.

 

5. Over duurzame inzetbaarheid - 12 juni 2012

Een van de belangrijkste items momenteel in de mindset verandering die plaatsvindt, op de arbeidsmarkt en bij organisaties, wordt samengevat onder de noemer duurzame inzetbaarheid. Belangrijkste wat deze bewegingen kenmerkt is menselijkheid en kijken naar wat mensen wel kunnen i.p.v. wat ze niet kunnen en dit ten gunste van het groter geheel positief inzetten.

Het platform Over duurzame inzetbaarheid organiseert op 12 juni 2012 een congres dat invulling geeft aan de drie pijlers van duurzame inzetbaarheid: langer, gezonder en anders werken.
Deze onderwerpen worden door verschillende sprekers besproken w.o. Aukje Nauta en Harry Starren. Naast de sprekers zijn er verschillende interessante workshops waar je aan deel kunt nemen.

Met 2 en 3 of meer mensen van 1 organisatie krijg je een korting van € 50 resp. € 100,- ex BTW per persoon. Je kunt je inschrijven door hier te klikken. Als je met een team van 2 of meer zelfstandig ondernemers je wilt aanmelden die regelmatig samenwerken, en nog niet onder 1 naam, laat 't mij dan even weten. Dan zal ik me inspannen om jullie hiervoor ook in aanmerking te laten komen.

 

Doorsturen is natuurlijk prima!

Deze mail mag worden doorgestuurd, graag zelfs. Des te eerder is de informatie bij de mensen, die interesse hebben. Dankjewel voor het doorsturen of op andere manier delen!


Hartelijke groeten, en tot ziens,
Marjolein Hins

Mobiel: 06-51242613

Q-Search
Overheicop 31
4143 KW Leerdam

P.S. geen interesse meer in deze info? Laat het me even weten! Dan verwijder ik je naam uit de verzendlijst.

Powered by OTYS Recruiting Technology Linkedin Twitter