Gelijkwaardig Leiderschap

en

The art of Impact

 

Deze maand startte veel relaxter dan andere jaren voor mijn gevoel en dat klopte… want er stond mij nog een mooie verrassing te wachten in ontwikkeling en verdiepen van wie ik ben en wat ik doe. Mijn hele leven ben ik bezig geweest om ongelijkwaardigheid versus gelijkwaardigheid te bestuderen en ik voel nu meer dan ooit dat ik gelijkwaardigheid wil uitstralen, uitdragen en verder brengen middels gelijkwaardig leiderschap.

Natuurlijk maakte ik deze verdieping mede door de bewuste en onbewuste spiegels en verbindingen met mensen om me heen en andere input uit de buitenwereld. En op jouw manier draag jij daar ook aan bij. Dankjewel voor jouw input, support, steun en uitwisseling.
Er gebeurt veel met ons en onze samenleving, fijn als we deze interactie in 2015 voortzetten!

Gelijkwaardig leiderschap en 'The art of Impact'

Gelijkwaardig leiderschap is dé basis voor nieuwe business modellen en kanteling van de samenleving. Ik weet en kan benoemen wat nodig is om van ongelijkwaardigheid in gelijkwaardigheid te komen en weet (evt. samen met Q-Search partners) hoe je dit direct in de praktijk kunt ervaren en transformeren.

Wij faciliteren lezingen, workshops en begeleiden (directies/besturen/teams bij) programma's over gelijkwaardig leiderschap en transformatie.
Op basis van ervaringen en de huidige tijd heb ik een prikkelende inspiratie-presentatie samengesteld, die in diverse open en in-company vormen het levenslicht zal zien: ‘gelijkwaardig leiderschap vraagt moed’.
We verrassen je graag met wat we nog meer in huis hebben om impact te krijgen!

Nieuwe Business Modellen – Jan Jonker en co-auteurs

Op 13 november vond de succesvolle boekpresentatie plaats van het nieuwste boek van Jan Jonker en zijn 35 co auteurs: Nieuwe Business Modellen. Een goed leesbaar, overzichtelijk en praktisch doe-boek. Een aanrader voor wie meer over nieuwe business modellen wil weten!
Meer informatie of bestellen? Klik hier.

De Toekomst van Werk

Begin juni startten we met een groep van 12 mensen aan een ontdekkingsreis op het gebied van werk: de Toekomst van Werk. Q-Search faciliteert de projectgroep, die echt een nieuwe visie op werk wil gaan delen. Maandag 15 december was de de totale mens binnen zijn gehele context . Het moge duidelijk zijn dat wij er alles aan doen om onze ervaringen ten gunste te brengen van de transformatie waar wij als land en in de context van Europese en mondiale ontwikkeling mee te maken hebben.

Afgelopen week begeleidden we bij de TU/e een groep internationale studenten met the Energy- and Competence Game, zie info en impressie (bovenste item 2014-2015).
In januari zijn twee teken- en ervarings workshops, Ontdek de kracht van intuïtie:
Een op 15 januari 2015 in Eindhoven en een op 24 januari 2015 in Gilze.

Alles is er al, je moet ’t alleen zien… én de verbinding herstellen

Wat het bijzondere is van de huidige transformatie, we gaan zaken centraal én decentraal regelen, waar dat voorheen of-of was, wordt het nu en-en… Zowel bij de overheid als bij het bedrijfsleven.
En dat is even wennen en vraagt om transparantie en samenwerking vanuit gelijkwaardig leiderschap, van iedereen, van burger tot wethouder, van medewerker tot Raad van Bestuur.

Hieronder een aantal inspirerende voorbeelden van verschillende aard dan hierboven waar ik connectie mee heb of aan meewerk:
De Mobiel en de Wijsheid in Pacht prachtig filmpje van 17 minuten dat verandering toont van landelijk naar gemeentelijk niveau met zaken, die ons persoonlijk raken. Anne Pastors schreef er ook een boek over: de wijsheid in pacht.
KWI Kennisplatform werk en inkomen Filmpje van onlangs gehouden eerste congres op het gebied van Werk & Inkomen (met een quote van mij op minuut 1.21 :-). Het is mooi om te zien wat overheidsinstanties als Min. SZW, UWV, Divosa e.d. eraan bijdragen om die centrale en decentrale kennis en ervaring samen te brengen. Kijk vooral ook naar de presentatie van Kim Putters op de eerste pagina, verhelderend!  Deze uitgebreide website herbergt nog niet alle nieuwe ontwikkelingen, het laat wel zien hoe we met elkaar onderweg zijn daar te komen.
Congres Mensenwerk Het project, door Min. SZW en Min. VWS in werking gezet en gefinancierd, voor begeleiding van mensen met psychische kwetsbaarheid heeft op 9 februari 2015 een gratis congres. Voor dit congres werken verenigingen, private en publieke partijen samen.

Ken je mensen voor wie dit interessant is, stuur deze mail dan graag door!

Zij kunnen zich dan via de nieuwsbrieven-optie op onze website abonneren, of mij een mail sturen, als ze de nieuwsmailingen rechtstreeks willen ontvangen.

Hartelijke groeten, en natuurlijk heel fijne feestdagen en een energiek 2015 gewenst,
Marjolein Hins

Klik hier voor profiel en talenten of hier voor info en publicaties op LinkedIn.

NB Afbeelding bij De Toekomst van Werk is van kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas - Het leven als een kunstwerk.

P.S. geen interesse meer in deze info? Laat het me even weten! Dan verwijder ik je naam uit de verzendlijst.


Powered by OTYS Recruiting Technology Linkedin Twitter