Let's open our hearts en global circular minds

 

 

 

Alles is verbonden en hangt met elkaar samen. Die connectie en het samen leven en werken zijn we verloren en zullen we weer mogen herstellen en leren ontwikkelen. Met alles wat er al is kunnen wij dat bereiken! Op onze website kun je er meer over lezen.

Connectie verdiepen en samen leven en werken

De noodzaak voor een circulaire en duurzame economie en samenleving groeit en ook (mondiale) overheden maken plannen. Als we om ons heen kijken naar bijv. de pijplijn in North Dakota en de omgang met bewoners als ook de aanvallen in Syrië dan is er ook op menselijk vlak behoefte aan dat we stoppen te doen wat we tot nu toe doen, zodat we iets nieuws creëren. Het raakt ons allen, niet alleen de mensen, die het overkomt. We zijn met alle goede bedoelingen doorgeschoten naar een verkrampte situatie i.p.v. een natuurlijke balans in wel-zijn. Dat beschreef ik onlangs ook in het eerste artikel voor DuurzaamNieuws: Alles is er al, nu de verbinding nog!.

Hieronder alvast een paar onderwerpen, die in mijn optiek aandacht verdienen, zowel beleidsmatige als praktische zaken die al plaatsvinden en 'er al zijn'. Tevens een aantal links naar informatie en netwerken, zodat je er inspiratie uit op kunt doen of (aan) mee kunt werken.

Circulaire economie: whitepaper en landelijk onderzoek met bedrijfsleven
 • omdat het idee van een Circulaire Economie nog veel vragen oproept heeft het BMCE team een White Paper (http://bit.ly/WP-CircEco) geschreven. Dit mag en kan je naar hartenlust gebruiken, doorsturen, op je website plaatsen etc.
 • landelijk onderzoek BMCE Business Modellen voor de Circulaire Economie: klik hier. Doe je mee? Graag! We willen namelijk graag dat zoveel mogelijk mensen ervan weten en meedoen, om de uitkomsten van het onderzoek zo divers en goed mogelijk te krijgen. Resultaten van de ingevulde vragenlijsten worden direct verwerkt in de Prestatie Indicator Circulair Ondernemen. Als je de enquete invult kun je ook meteen zien hoe jouw organisatie scoort ten opzichte van vijf indicatoren: Kringlopen, Waardecreatie, Strategie, Organisatie en Verdienmodel.
 • meewerken aan verspreiding? Fijn! Op mijn Facebook, Twitter en LinkedIn van 13 december staan berichten, deze kun je retweeten en/of liken. Wel zo makkelijk en hiermee brengen we meteen het nieuwe samen werken in de praktijk :-)
Circu-leren en LevenLangOntwikkelen
 • inspiratie en inzicht: Nooit Af, boek van Erwin Witteveen en Martijn Aslander. Must read als je wilt begrijpen hoe zaken transformeren en inspiratie wilt om door te bewegen. Nu ook in gratis e-reader verkrijgbaar. Zie link: Nooit Af
 • beleid en inspiratie: beleidsadvies aan kabinet van Transitiecommissie Sociaal Domein. Hierin zetten zij het creëren van een lerende omgevingen en meerjarig programma voor ontwikkelvraagstukken centraal. Nuttig voor beleidskaders in alle domeinen.
 • beleid en inspiratie voor praktijkaanpak: van The art of Impact over landelijk ontwikkelprogramma 'Bewust ontwikkelen met Impact' aan Transitiecommissie Sociaal Domein: Alles is er al, nu de verbinding nog!
 • beleid en inspiratie: UN Sustainable Development Goals - met o.a. bijeenkomst Transform your world: SDG Charter, Dutch Sustainable Growth Coalition
 • inspiratie, inzicht en praktijk: community SDG Nederland.
 • inspiratie, inzicht en praktijk: project Ontwikkelvoucher. Ontwikkelen centraal zetten in werk, onderwijs, zorg en life management met de burger/werknemer, wij allen dus, centraal en verantwoordelijk.
 • inspiratie, inzicht en praktijk: integrale samenhang en toegevoegde waarde van scholing, persoonlijke en loopbaan ontwikkeling voor ontwikkeling van de samenleving en economie. Overzicht aanbevelingen van Noloc voor de Tweede Kamer.
 • inspiratie, inzicht en praktijk: GDO Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling, die samen met partner DuurzaamDoor er alles aan doen om gemeenten, o.a. op hun jaarcongres, inhoud, inzicht en energie te geven.
Relaxte en vreugdevolle feestdagen gewenst

Voor de kerst- en feestdagen wens ik je veel rust en ruimte toe om te reflecteren en samen met dierbaren energie op te doen voor een nieuw jaar van ontwikkelingen. Naar verwachting zal komend jaar het loslaten van oude en maken van nieuwe verbindingen een belangrijke plek innemen.

Met een open hart en mind gaat dat helemaal lukken!

Hartelijke groeten en tot ziens in 2017,
Marjolein Hins

P.S. geen interesse meer in dit soort info? Laat het me even weten. Dan verwijder ik je naam uit de verzendlijst.

Samen sterk in de #WEconomy met #nieuwebusinessmodellen, #taoImpact en vele anderen.
Skype marjohins   Twitter @MarjoleinHins   LI www.linkedin.com/in/marjoleinhins   Profiel Marjolein


Powered by OTYS Recruiting Technology Linkedin Twitter