TV docu: is spiritualiteit de oplossing voor de financiële crisis?
 
Is spiritualiteit de oplossing voor de financiële crisis?

Op zaterdag 10 november 2012 zond OHM de documentaire uit Spiritualiteit & Business;
Is spiritualiteit de oplossing voor de financiële crisis?

Vanuit onze jarenlange relatie met Business universiteit Nyenrode werden wij betrokken bij het maken ervan. Tevens kon ik als verbinder van source2source weer zorgen voor de verbinding met ons netwerk van vernieuwers in de samenleving. Geregisseerd door programmamaker, Warsha Narain van OHM, en haar team ontstond een prachtige tv docu, die ik graag met je deel.

Hierbij de link naar de uitzending, die 30 minuten duurt: documentaire Spiritualiteit & Business.

De tv documentaire in 't kort

Een bijna failliet Griekenland, banken die omvallen, een financieel noodpakket om de euro van de afgrond te redden, stijgende werkloosheid…hadden we ons deze ellende kunnen besparen? En wat moet er gebeuren om dit in de toekomst te voorkomen?

Een spirituele manier van zaken doen, met oog voor ethische en menselijke waarden, zou een oplossing kunnen bieden. Maar zijn spiritualiteit en commercieel zakendoen überhaupt wel met elkaar te verenigen? En hoe doe je dat dan? Na elke lunchpauze een uurtje met z’n allen mediteren en yoga oefeningen doen of omvat het een veel groter geheel?

De makers van deze documentaire volgen Marjolein Hins. Na een aantal nare ervaringen bij werkgevers besloot ze het roer helemaal om te gooien en een netwerkbedrijf te beginnen waar de ethische waarden gewaarborgd zijn. Waarom zijn deze waarden zo belangrijk voor haar en hoe brengt ze dit in de praktijk?

Professor Sharda Nandram vertelt over de rol van spiritualiteit op Business Universiteit Nyenrode. Nyenrode verleende eerder dit jaar eredoctoraat aan Sri Sri Ravi Shankar, oprichter van de Art of Living Foundation. Het was de eerste keer dat een spiritueel leider een eredoctoraat ontving op Nyenrode. Ook praten de makers met enkele deelnemers van de summercourse Spirituality & Entrepreneurship.

Sri Sri Ravi Shankar vertelt over het belang van ethische waarden en spiritualiteit in het bedrijfsleven.

Hartelijke groeten, en veel kijkplezier,
Marjolein Hins

Mobiel: 06-51242613

P.S. geen interesse meer in deze info? Laat het me even weten! Dan verwijder ik je naam uit de verzendlijst.

Powered by OTYS Recruiting Technology Linkedin Twitter