Een andere kijk op de samenleving:


Verschilmakers
en
nieuwe businessmodellen

 

Onze samenleving is aan het transformeren en dat betekent dat alles wat we kenden verschuift, o.a. onderlinge relaties en verhoudingen, economische grondslagen en organisatievormen. Omdat de kosten van onze welvaart dalen, door o.a. het gratis toegankelijk worden van zaken en het ontwikkelen van goedkoper producten en diensten, krijg je verschuivingen in hoe we de economie gaan beoordelen en wat je aan inkomen werkelijk nodig hebt om alles te bekostigen en toch een fijn leven te hebben. Een nieuwe bril is nodig, cijfers mogen we anders gaan interpreteren (het gaat nl. alleen slecht met de economie als je de cijfers beoordeelt op de wijze als we dat deden en nog vaak doen, waardoor we onszelf in angst houden) en geld, macht en controle worden meer en meer losgelaten. De verschilmakers, die dit inzichtelijk maken, delen graag hun kennis en ervaring met je. Lees verder en laat je meevoeren in de flow van overvloed, die ontstaat als je een andere bril opzet!

De geheimen van Verschilmakers - editie wetenschap - 10 november

Je bereikt al veel, maar hebt het gevoel dat er meer in zit. Je ziet dat dingen anders kunnen en je wilt (nog meer) impact hebben. Niet alleen goede ideeën, ze echter ook verwezenlijken. Deze tijd vraagt om geïnspireerde mensen die het verschil willen maken.
Toch is dit niet altijd gemakkelijk.

Herken je een van deze uitdagingen?
- Je vindt het moeilijk om je eigen vakgebied of onderzoek op de kaart te zetten.
- Het kost je veel tijd en energie om anderen te overtuigen van je plannen.
- Je wordt opgeslokt door de drukte van alledag, en houdt bijna geen tijd over voor de zaken die er voor jou echt toe doen, zoals interessant onderzoek, onderwijsvernieuwing of werken aan je volgende loopbaanstap.

De geheimen van verschilmakers: het event
Hoe zou het zijn als je niet wordt opgeslokt en de dingen kunt doen, die er echt toe doen? Als je anderen kunt inspireren vanuit jouw persoonlijke drijfveren en echt wat kunt neerzetten. Kortom als jij het verschil kunt maken?
Tijdens dit event leert Linda van der Wal je de stappen, die jou helpen jouw impact te vergroten en een verschilmaker te worden. Bovendien word je geïnspireerd door emeritus hoogleraar Iteke Weeda, die als geen ander weet hoe het is om tegen de stroom in je eigen koers te varen.

Nu met speciale vroegboekkorting!
Dankzij de steun en sponsoring van het LNVH, landelijk netwerk vrouwelijke hoogleraren, het vrouwennetwerk UU, het Center of global transformation en emeritus hoogleraar Iteke Weeda kunnen we dit programma aanbieden voor de speciale prijs van € 74,95,-. Meld je je voor 1 oktober aan, dan betaal je slechts 49,95 euro (incl. 21% BTW).

Datum: maandag 10 november 2013 | Tijd: 13:00 tot 17:00 uur
Locatie: Academiegebouw, Universiteit Utrecht, Domplein 29, 3512 JE Utrecht
Meer informatie en inschrijven: klik op de link de geheimen van verschilmakers.

Symposium Nieuwe Business Modellen 2014 - 13 november

In de afgelopen drie jaar is met heel veel mensen gewerkt aan de ontwikkeling van een doe-het-zelf aanpak voor het ontwikkelen van Nieuwe Business Modellen. Dit heeft geresulteerd in een vernieuwend boek ‘Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie’.

Tijdens het symposium zal initiatiefnemer Jan Jonker samen met co-auteurs, studenten en andere sprekers ingaan op dat nieuwe boek, dat op het symposium wordt het boek gepresenteerd in een plenaire sessie. Tevens kun je kennismaken met de inhoud via een tiental workshops door co-auteurs en andere sprekers. Natuurlijk krijg je het prachtig vormgegeven boek na afloop mee naar huis. Wegens de grote belangstelling vindt het Symposium plaats in de Domkerk te Utrecht, ook daar is het aantal plaatsen eindig.

Datum: donderdag 13 november 2014 | Tijd: 13:00 tot 17:45 uur
Kosten € 195,- incl. BTW | Locatie: Domkerk te Utrecht
Meer informatie en inschrijven: klik op de link naar Symposium NBM2014: Samen werken aan waardecreatie.

Waarschijnlijk kennen jullie Jan Jonker's naam nog vanuit het boek Werken aan de Weconomy waar wij met de sociale innovatie groep (source2source) een hoofdstuk voor schreven.
Voor alle publicaties van boeken van Jan Jonker en co-auteurs van de afgelopen jaren, klik op deze link.

Inspiratiedag 'Natuurlijk... businessmodel' - 18, 20 en 25 november

Tien nieuwe businessmodellen voor NME
Van subsidie naar social enterprise


Het verdienmodel van NME (Natuur Milieu Educatie) organisaties levert niet voldoende meer op. Er zijn steeds minder subsidies en fondsen. Het is tijd om met een nieuwe bril naar het werk te kijken. Een zakelijke bril. Op deze inspiratiedag maak je kennis met het model 'Natuurlijk... businessmodel'.

Data: 18, 20 en 25 november 2014 | Tijd: 09:30 tot 16:30 uur
Locaties: Renkum, Amersfoort resp. Delft
Kosten: Je bepaalt zelf, achteraf, wat deze bijeenkomst jou waard is. Dat kun je uitdrukken in geld, maar je mag ook iets anders van waarde geven. Meer informatie krijg je bij aanmelding.
Meer informatie en inschrijven: klik op de link 'Natuurlijk... businessmodel'

Voorbeelden van samenwerkingsvormen en business modellen

Onze relaties zijn allen bezig met innovatie en transformatie! Hieronder nog een aantal links van omgevingen waar ik samen met anderen actief aan (mee)werk of facilitator ben bij presentaties en workshops.
Noloc, vereniging voor loopbaanprofessionals: landelijke samenwerking tussen beroepsorganisatie en haar leden. Mensen kunnen in hun eigen regio loopbaanprofessionals leren kennen en ontdekken wat loopbaanontwikkeling inhoudt voor €10,-: zaterdag 27 september is Dag van de Loopbaan, geef 't door!
BBI, brancheorganisatie voor bouwkundige inspectiebureaus: samenwerking met alle stakeholders om vakmanschap en professionaliteit te vergroten, zodat bouwkundige inspecties duurzaam en met objectieve kijk en goede kwaliteit plaatsvinden voor hun gezamenlijke klanten. Met BBI de toekomst in!
Center of global transformation: faciliators op het gebied van global tranformation, die hun krachten bundelen en hierdoor een plek hebben gecreëerd waar ontwikkeling plaatsvindt op diverse onderwerpen en domeinen. Bijv. aan 'de Toekomst van werk', Natuurlijk... netwerken, corporate social responsibility, Future education en nieuw ondernemerschap.

NB het event 'de geheimen van Verschilmakers - editie wetenschap' en 'Natuurlijk... businessmodel voor NME' kunnen natuurlijk ook voor jouw specifieke andere werkomgeving worden georganiseerd. Vraag het gerust!

Ken je mensen voor wie dit interessant is, stuur deze mail dan graag door!

Zij kunnen zich dan via de nieuwsbrieven-optie op onze website abonneren, of mij een mail sturen, als ze de nieuwsmailingen rechtstreeks willen ontvangen.

Hartelijke groeten,
Marjolein Hins

Mobiel: 06-51242613
Klik hier voor profiel en talenten of hier voor info en publicaties op LinkedIn.

P.S. geen interesse meer in deze info? Laat het me even weten! Dan verwijder ik je naam uit de verzendlijst.


Powered by OTYS Recruiting Technology Linkedin Twitter