Patronen loslaten

Verbinding en engagement heeft alles te maken met jezelf openen en jezelf tonen alsmede respect tonen voor de eigen ruimte en eigenheid van een ander, zodat vitaliteit, meerwaarde en veerkracht ontstaat.

Patronen zijn soms disfunctioneel en vaak onbewust

Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, omdat veel (vaak onbewuste) disfunctionele patronen in de weg zitten, die weerhouden dat wij een nieuw, eigen pad gaan lopen, individueel of als groep. Patronen die wij onszelf eigen hebben gemaakt en die we onbewust afdraaien, op onze automatische piloot. Ze zijn vaak ook al reeds eeuwenlange of jarenlange culturele en familiepatronen, die je niet zomaar even anders gaat doen, omdat je bijv. graag de goedkeuring uit je omgeving wilt behouden. Dat voelt nou eenmaal fijner, dat is een menselijke reactie.

Zoals op benoemd op Connecting Impact en ook wordt benadrukt in het filmpje over leiderschap en engagement kunnen coaches en trainers steunen bij disfunctionele Patronen loslaten, zodat persoonlijke grenzen open(er) of helder worden en meer verbinding en daardoor engagement kan ontstaan. Overigens kom je in de dagelijkse praktijk van alledag ook triggers genoeg tegen, die je zelf kunt aanpakken en loslaten (of je nieuw aangeleerde patronen versterken natuurlijk), als je bereid bent bewust ernaar te kijken en mee aan de slag te gaan. Je kunt ze opmerken zodra je energie wegvalt of verandert bijv. bij een emotie, die loskomt.

In onze Inspiratie - presentaties en Workshops en events zijn interacties ingebouwd waardoor dit soort bewustwordingsmomenten ook ontstaan, die dan in het moment besproken en onder de loep genomen kunnen worden als dat op prijs wordt gesteld. Zowel heel praktische zaken (buitenkant) als die meer op gevoelslagen (binnenkant) zitten.

Powered by OTYS Recruiting Technology Linkedin Twitter